En tillbakablick på Global Challenge 🇭🇷

Vilken resa vi hade till Global Challenge ’22 i somras med 21 spelare fördelat i två BIP Sweden-lag (BIP Sweden Yellow & BIP Sweden Blue), två ledare och massa föräldrar och syskon. Pula, Kroatien visade sig från sin bästa sida med väder, kultur, mat, dryck och med sportsliga utmaningar 🇭🇷 🇸🇪

Vi gör tillbakablickar genom ögonen från några av deltagarna som var med i Global Challenge ’22 med under hösten.
Först ut är Emilia Sylva-Arvidson från KFUM Örebro. Just nu går Emilia andra året på volleybollgymnaiset RIG Falköping

När jag anlände till Halmstad var jag supertaggad på att träna, träffa nya människor men främst att få spela volleyboll i Kroatien

Mimi, Emilia och Ella under invigningen

Vi fick mycket tid med att träna och spela ihop oss som ett lag inför Kroatien, vi var där i tre dagar och flög den fjärde dagen till Kroatien. Träningarna såg olika ut då morgonen bestod mestadels av teknik och kontrollövningar. Medan på kvällen så fick vi spela match och möta två amerikanska lag vilket var mycket roligt

Resan till Pula, Kroatien gick bra. Vi vaknade tidigt på morgonen för att ta oss till flygplatsen och resten av resan gick utan några problem. När vi landade i Pula så var det självklart spännande. Snart skulle vi få se hotellet, hallarna vi ska spela i och vilka lag vi skulle möta. Hotellet var jättefint och bra placerat, det var nära stranden och nära till hallarna. Maten var bra och rummen också, och det var skönt att ha pool i den värmen det var. I Pula, Kroatien är vi i sju dagar och under den veckan händer det olika spännande saker

Det hela började med en invigningsceremoni. Där samlades alla lag från de olika länderna, man pratade med varandra och tog bilder på alla lag. Vi var där ett tag och kunde kollade runt i små butiker och affärer i Pula centrum

Invigningen av Global Challenge med två BIP Sweden lag

Vi spelade matcher mot tuffa lag vilket var bra för att kunna utvecklas och lära sig hur andra lag utanför Sverige spelar. Jag lärde mig jättemycket och jag tyckte det var bra för mig att komma hit och kunna bli en bättre volleybollspelare

I slutet av hela turneringen så var det poolfest. Det var ett band där och också en DJ. De spelade massa ikoniska låtar och alla lag hade samlats där för att festa tillsammans. Det var en jättehärlig kväll och ett bra avslut på hela resan

-Jag hade det jätteroligt och om jag skulle kunna göra det igen, så skulle jag göra det. Det var en fantastisk upplevelse och en händelserik resa som jag kommer minnas

Mer information:
https://bipsweden.se/global-challenge-2023/
https://bipsweden.se/camps
https://bipsweden.se/global-challenge-2022-i-pula/

Nästa Global Challenge Pula är 17-21 juli 2023

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: