BIP Sweden Camps

BIP Camps

BIP Sweden vill att vÄra lÀger ska associeras med kvalité, utveckling och glÀdje. Vi vill att vÄra coacher ska vara utbildade i vÄrt koncept med samma synsÀtt pÄ teknik och taktik, och anvÀnda samma volleybolltermer, allt för att spelarna ska fÄ en bra upplevelse. PÄ vÄra lÀger Àr alla spelare vÀlkomna, oavsett nivÄ och ska lÀmna lÀgret som en bÀttre spelare

FrÄn 2023 görs samtliga av vÄra BIP Camps i samarbete med Svenska Volleyboll

Vi har olika typer av BIP Camps, allt frÄn 3-dagars Camp och Skills Camp, Summer Camp pÄ 5 dagar till internationella turneringar som Global Challenge. Vi har oftast mycket fokus pÄ tekniktrÀningen, pÄ positionstrÀningar eller tekniktrÀningar men ocksÄ pÄ speltrÀningar dÀr det handlar mycket om att lÀra sig att spela taktiskt, utveckla sitt spelsinne och utveckla sina tekniska delar i spelet. PÄ alla BIP Camps, utom Skills Camp, har vi alltid turnering pÄ kvÀllarna. Vi tror att det Àr viktigt att spela mycket i ung Älder. BIP har ocksÄ ambitionen att ha sÄ mÄnga kvinnliga trÀnare som möjligt pÄ vÄra BIP Camps för tjejer.
Alla vÄra BIP Camps görs i samarbete med en lokal volleybollklubb.
LĂ€s gĂ€rna om ”Livet som BIP Coach” hĂ€r

Se vÄr BIP Camp kalender för aktuella lÀger och alla vÄra tidigare BIP Camps

VÄra BIP Camps innehÄller alltid:
– 3 trĂ€ningar per dag, ca 6 timmars trĂ€ning
– 4 mĂ„l mat om dagen
– Turnering pĂ„ kvĂ€llen
– Duktiga och professionella BIP Coacher och BIP Instruktörer
– Tydliga instruktioner och mĂ„l om vad vi vill uppnĂ„ med trĂ€ningarna
– Chans att trĂ€ffa spelare frĂ„n hela Sverige och Ă€ven utlĂ€ndska spelare pĂ„ besök
– Din klubbtrĂ€nare fĂ„r alltid en uppdatering efter en BIP Camp vad ni trĂ€nar pĂ„

Halmstadsport.se gjorde under sommaren 2022 en intervju med vÄr BIP Instruktör Tony Westman om BIPs alla camps och om framtiden. Se Àven bilder frÄn BIP Boys Camp

NÄgra kommentarer frÄn deltagare pÄ vÄra camps

Jag heter Hannes Weber Wendelsson och har deltagit i BIP Boys Camp dÀr jag utvecklades enormt som volleybollspelare och lagspelare. PÄ plats fanns professionella trÀnare som resulterade i en snabb och förvÄnansvÀrt stor förbÀttring av spelstil och teknik.
TrÀnarna skötte det mycket professionellt och gav mig motivationen till att satsa för landslagsnivÄ! För övrigt sÄ var umgÀnget helt fantastiskt, det fanns vÀnlig rivalitet som pressade krafterna till fullo. Idag har jag bra kontakt med mÄnga frÄn lÀgret! Aldrig nÄgonsin hade jag förvÀntat mig de stora skillnaderna pÄ före och efter
👍”
Hannes Weber Wendelsson, Malmö

Hannes Weber Wendelsson
Daniella Hermansson pÄ BIP Halloween Camp

”BIP lĂ€gren Ă€r de bĂ€sta lĂ€gren jag har deltagit i. Man fĂ„r trĂ€na pĂ„ sina specifika positioner med mycket individuell hjĂ€lp. Under trĂ€ningspassen fick jag vĂ€ldigt bra tips pĂ„ tekniker som jag kunde ta med mig och fortsĂ€tta att öva pĂ„ hemma.

Dessutom har jag genom lĂ€gren lĂ€rt kĂ€nna mĂ„nga nya hĂ€rliga kompisar som jag hĂ„ller kontakt med Ă€ven mellan lĂ€gren. Och maten Ă€r alltid oslagbar. Jag kommer absolut fortsĂ€tta att Ă„ka pĂ„ kommande BIP lĂ€ger”
Daniella Hermansson, VÀxjö

”Jag har varit med pĂ„ BIP Halloween Camp Helsingborg som första deltagare frĂ„n Gotland.  Jag har lĂ€rt mig mycket frĂ„n duktiga, och erfarna topptrĂ€nare under campen. Skaffat nya vĂ€nner och fĂ„tt massor av trĂ€ningsvĂ€rk. Jag ser redan fram emot nĂ€sta camp i Holmsund.
Hoppas vi ses dĂ€r”
Vilma Hansson, Team Gotland volleyboll

Vilma lÀngst till höger tillsammans med BIP Coachen Alexandra

TIDIGARE BIP CAMPS