Livet som BIP Coach

Hur ser en dag ut för BIP Coacherna pÄ vÄra BIP Camps?

Mittpunkten pÄ vÄra BIP Camps Àr alltid vÄra duktiga BIP Coacher. Det Àr de som gör att vÄra ungdomar kommer tillbaka till vÄra BIP Camps. Men hur ser egentligen det ut för vÄra coacher under en dag? Vi har alltid 6 timmars trÀning per dag, men det Àr ju nÄgra timmar kvar pÄ dygnet?!

Jonas, Martin och Daniel pÄ BIP Boys Camp

BIP Coachen för oss!
För oss Àr det viktigt att vÄra coacher har ett bra ledarskap, Àr positiva, duktiga med ungdomar, öppna för att lÀra sig mer som coach. Vi ser gÀrna ambitiösa trÀnare, kreativa ledare och framÄtdrivande personer som BIP Coacher

Vi startade vÄra BIP Camps för tjejer, men har numera ocksÄ lÀger för killar. NÀr vi anordnar lÀger för tjejer ser vi gÀrna att vi har sÄ mÄnga kvinnliga trÀnare som möjligt. Vi ser gÀrna fler kvinnliga ledare inom volleybollen i Sverige, och vi försöker pusha för det! Tjejer behöver kvinnliga ledare och kvinnliga förebilder! Det försöker vi skapa!

BIP Summer Camp

Hur ser en dag ut för en BIP Coach pÄ ett lÀger?
Normalt sÄ trÀffas alla coacher till frukost till ca 07.30, efter sovit en natt pÄ luftmadrass. Jovisst, det brukar fÄ ett ledarrum, sÄ coacherna kan sova lite mer Àn vad deltagarna brukar göra! Under de senare lÀgren har ocksÄ lyxen kommit fram, att en del ledare till och med fÄr egna rum att sova i

Coachens Lounge
08.30 Àr det coachmöte i Coaches Lounge och BIP Instruktören gÄr igenom första trÀningen, hur det ska genomföras, vad vi vill att coacherna ska fokusera pÄ och ge feedback pÄ. MÄnga gÄnger har coacherna redan fÄtt trÀningen innan, sÄ de Àr lite förberedda!

Det blir ocksÄ lite snack om kvÀllen och natten pÄ boendet. Vi har strikta regler pÄ vÄra BIP Camps, men det brukar vara oerhört lite problem runt mat och boende pÄ lÀgren. Det Àr fantastiska deltagare som kommer och vill spela volleyboll och framför allt har roligt med kompisarna, nya som gamla. Det Àr viktigt att lyfta fram!

Coachmöte pÄ BIP Summer Camp

TrÀningen
Det Àr alltid rotation pÄ vilken hall och plan lagen och grupperna trÀnar pÄ, sÄ det blir lite snack om utrustning, vilken plan och vilka kids som man har pÄ kommande trÀning!
09.00 sÄ brukar BIP-instruktören starta trÀningen gemensamt med lite information om dagen, sedan beger sig coachen ut till sin plan och trÀningen startar!

TrÀningarna under dagen Àr oftast uppdelade pÄ 3 olika delar, PositionstrÀning, SpeltrÀning och Turnering. SÄ det Àr olika trÀningar i olika grupper varje dag, som ska ge lite variationer för coacherna men ocksÄ för spelarna! PÄ morgonen Àr det oftast PositionstrÀning, och varje coach Àr ansvarig för en grupp med t.ex. passare, spiker etc.

Efter morgontrÀningen möts coacherna i Coaches Lounge igen, för en snabb avstÀmning hur trÀningen gick och eventuella andra saker som har hÀnt eller ska lösas.

Sedan Àr det dags för lunch ca 12.00 och förhoppningsvis hinns det med en kopp kaffe innan coacherna ska trÀffas igen ca 13.00 i Coaches Lounge. Nu Àr det dags för genomgÄng av eftermiddagens trÀning (mÄnga gÄnger SpeltrÀning). BIP Instruktören gÄr igenom dagens trÀning med mÄl, genomförande och vad vi vill lÀgga mycket feedback pÄ!

TrÀning igen
14.00 kör BIP Instruktören igÄng lagen tillsammans igen och BIP Coachen kör oftast ett pass med mycket spel och fokus pÄ det taktiska pÄ eftermiddagen.
Direkt efter trÀningen ses coacherna igen och en snabb avstÀmning om trÀningen och annat som dykt upp. Sedan dags för middag!

Turnering
ca 17.30 ses coacherna igen, för att förbereda inför kvÀllens turnering. NÀr det Àr Àr turnering brukar det vara mer flexibelt vem som gör vad. En del coacher coacher pÄ samma sida, en del coacher (inte samtidigt dÄ) coachar samma lag i en hel match. Men allt för att spelarna ska fÄ hör olika röster!
Mycket av vad som hÀnder under turneringen ligger till grund för nÀsta dags trÀningar, sÄ vi kan komma Ànnu bÀttre förberedda till turneringen. HÀr gör alltid BIP Coacherna ett fantastiskt jobb att utveckla spelarna frÄn dag till dag

Sista mötet
Efter turneringen samlas coacherna igen, för ett kortare möte att stÀmma av turneringen och förbereda inför kvÀllen och natten. Coacherna fÄr ocksÄ ut morgondagens trÀning, sÄ de har chansen att titta och förbereda sig inför morgondagen lite bÀttre.
Sedan Àr det kvÀllsmÄl och lite avslappnande innan dagens nÀst sista jobb med att fÄ undan kvÀllsmaten efter alla deltagare. Sedan Àr det oftast nÄgon timme dÀr deltagarna slappar pÄ rummet och coacherna fÄr lite chans att vara sociala.
Sista uppgiften för dagen blir att fĂ„ alla deltagare i sĂ€ng och slĂ€cka pĂ„ rummen…

Sedan börjar det om igen…

Det Àr ett tufft jobb som BIP Coach, men fantastiskt roligt!
VÄra coacher gör ett otroligt bra jobb med vÄra ungdomar pÄ vÄra lÀger

LÀs gÀrna om alla vÄra coacher och instruktörer hÀr
För varje BIP Camp vÄra coacher jobbar pÄ, fÄr de en stjÀrna bakom sitt namn

En tanke pĂ„ “Livet som BIP Coach

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: