Livet som BIP Coach

Hur ser en dag ut för BIP Coacherna på våra BIP Camps?

Mittpunkten på våra BIP Camps är alltid våra duktiga BIP Coacher. Det är de som gör att våra ungdomar kommer tillbaka till våra BIP Camps. Men hur ser egentligen det ut för våra coacher under en dag? Vi har alltid 6 timmars träning per dag, men det är ju några timmar kvar på dygnet?!

Jonas, Martin och Daniel på BIP Boys Camp

BIP Coachen för oss!
För oss är det viktigt att våra coacher har ett bra ledarskap, är positiva, duktiga med ungdomar, öppna för att lära sig mer som coach. Vi ser gärna ambitiösa tränare, kreativa ledare och framåtdrivande personer som BIP Coacher

Vi startade våra BIP Camps för tjejer, men har numera också läger för killar. När vi anordnar läger för tjejer ser vi gärna att vi har så många kvinnliga tränare som möjligt. Vi ser gärna fler kvinnliga ledare inom volleybollen i Sverige, och vi försöker pusha för det! Tjejer behöver kvinnliga ledare och kvinnliga förebilder! Det försöker vi skapa!

BIP Summer Camp

Hur ser en dag ut för en BIP Coach på ett läger?
Normalt så träffas alla coacher till frukost till ca 07.30, efter sovit en natt på luftmadrass. Jovisst, det brukar få ett ledarrum, så coacherna kan sova lite mer än vad deltagarna brukar göra! Under de senare lägren har också lyxen kommit fram, att en del ledare till och med får egna rum att sova i

Coachens Lounge
08.30 är det coachmöte i Coaches Lounge och BIP Instruktören går igenom första träningen, hur det ska genomföras, vad vi vill att coacherna ska fokusera på och ge feedback på. Många gånger har coacherna redan fått träningen innan, så de är lite förberedda!

Det blir också lite snack om kvällen och natten på boendet. Vi har strikta regler på våra BIP Camps, men det brukar vara oerhört lite problem runt mat och boende på lägren. Det är fantastiska deltagare som kommer och vill spela volleyboll och framför allt har roligt med kompisarna, nya som gamla. Det är viktigt att lyfta fram!

Coachmöte på BIP Summer Camp

Träningen
Det är alltid rotation på vilken hall och plan lagen och grupperna tränar på, så det blir lite snack om utrustning, vilken plan och vilka kids som man har på kommande träning!
09.00 så brukar BIP-instruktören starta träningen gemensamt med lite information om dagen, sedan beger sig coachen ut till sin plan och träningen startar!

Träningarna under dagen är oftast uppdelade på 3 olika delar, Positionsträning, Spelträning och Turnering. Så det är olika träningar i olika grupper varje dag, som ska ge lite variationer för coacherna men också för spelarna! På morgonen är det oftast Positionsträning, och varje coach är ansvarig för en grupp med t.ex. passare, spiker etc.

Efter morgonträningen möts coacherna i Coaches Lounge igen, för en snabb avstämning hur träningen gick och eventuella andra saker som har hänt eller ska lösas.

Sedan är det dags för lunch ca 12.00 och förhoppningsvis hinns det med en kopp kaffe innan coacherna ska träffas igen ca 13.00 i Coaches Lounge. Nu är det dags för genomgång av eftermiddagens träning (många gånger Spelträning). BIP Instruktören går igenom dagens träning med mål, genomförande och vad vi vill lägga mycket feedback på!

Träning igen
14.00 kör BIP Instruktören igång lagen tillsammans igen och BIP Coachen kör oftast ett pass med mycket spel och fokus på det taktiska på eftermiddagen.
Direkt efter träningen ses coacherna igen och en snabb avstämning om träningen och annat som dykt upp. Sedan dags för middag!

Turnering
ca 17.30 ses coacherna igen, för att förbereda inför kvällens turnering. När det är är turnering brukar det vara mer flexibelt vem som gör vad. En del coacher coacher på samma sida, en del coacher (inte samtidigt då) coachar samma lag i en hel match. Men allt för att spelarna ska få hör olika röster!
Mycket av vad som händer under turneringen ligger till grund för nästa dags träningar, så vi kan komma ännu bättre förberedda till turneringen. Här gör alltid BIP Coacherna ett fantastiskt jobb att utveckla spelarna från dag till dag

Sista mötet
Efter turneringen samlas coacherna igen, för ett kortare möte att stämma av turneringen och förbereda inför kvällen och natten. Coacherna får också ut morgondagens träning, så de har chansen att titta och förbereda sig inför morgondagen lite bättre.
Sedan är det kvällsmål och lite avslappnande innan dagens näst sista jobb med att få undan kvällsmaten efter alla deltagare. Sedan är det oftast någon timme där deltagarna slappar på rummet och coacherna får lite chans att vara sociala.
Sista uppgiften för dagen blir att få alla deltagare i säng och släcka på rummen…

Sedan börjar det om igen…

Det är ett tufft jobb som BIP Coach, men fantastiskt roligt!
Våra coacher gör ett otroligt bra jobb med våra ungdomar på våra läger

Läs gärna om alla våra coacher och instruktörer här
För varje BIP Camp våra coacher jobbar på, får de en stjärna bakom sitt namn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: