Elise Ask om Global Challenge

BIP fick en pratstund med Elise Ask som just nu går på RIG Falköping. Elise spelade förra året i Bring It Promotions internationella turnering Global Challenge i Pula, Kroatien med ett BIP-lag från USA. BIP Sweden ska i år deltaga med två svenska lag.

Vem är Elise Ask?
– Jag är 18 år och kommer från Västerås (och har en pappa som vunnit både SM-guld och spelat många år i landslaget, reds anm)

Vad är din volleybollbakgrund?
– Jag började spela volleyboll när jag var 14 och spelade då för Västerås volleybollklubb. Innan jag började träna på riktigt så har jag alltid spelat lite volleyboll med min pappa. Nu går jag mitt sista år på RIG i Falköping och spelar med deras elitlag

Elise (tvåa från höger) på Global Challenge 2021

Du deltog på förra årets Global Challenge i Pula Kroatien. Med vilket lag spelade du?
– När jag var med i Global Challenge förra året så spelade jag med laget BIP USA South East. Vi mötte bland annat Tjeckiens landslag, USA Westside, Ungerns landslag och Modena från Italien

Hur var din upplevelse av Global Challenge?
– Jag hade en otroligt rolig upplevelse. Jag fick spela med ett helt nytt lag med tjejer från USA och vi mötte massa bra lag. Alla tjejer var jättetrevliga och turneringen var bra uppstyrt med ceremonier innan och efter. I slutet av turneringen fick vi byta tröjor med de andra lagen och jag kom hem till Sverige igen med volleybolltröjor från lag runt om i Europa och USA

Fick du chansen att träffa Logan Tom (landslagsspelare från USA) som är en av världens största spelare genom tiderna? Hon coachade laget från Israel!
– Jag fick tyvärr inte chansen att träffa Logan Tom och prata med henne, men jag såg när hon coachade Israel och såg dem spela

Vad var det bästa med Pula?
– Pula var en otroligt fin och mysig stad. Vädret var fantastiskt och efter en match tog vi ett dopp i havet

Vad var det bästa med Global Challenge?
– Det bästa med Global Challenge var att jag fick träffa så många nya människor från olika länder. Jag är jätteglad över att jag fick vara med om den upplevelsen. De jag spelade med har jag fortfarande kontakt med på sociala medier och jag följer flera tjejer från lag som vi mötte på Instagram

Vad är dina mål med volleybollen?
– Mina mål med volleybollen är att bli så bra som möjligt. Jag vill vara med och spela i seniorlandslaget och det hade varit en dröm om man fick chansen att spela som proffs utomlands


Tack Elise och lycka till under våren med RIG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: