BIP Star 💥 Johan Gruvaeus

Vår serie ”BIP Stars” fortsätter med ännu en svensk landslagsspelare i Johan Gruvaeus från Falkenberg.

Vem är Johan Gruvaeus?
– En kille som gillar att prata. Jag tycker om att umgås med människor, samt synas och höras 😉

Var spelar du nu och hur har din karriär sett ut? 
– Jag spelar just nu i SSS Barneveld i Holland. Jag växte upp i Falkenberg och har spelat i Falkenbergs volleybollklubb hela min karriär fram tills jag fick chansen att bli proffs i Finland förra året. Jag spelade där i ett halvår innan Coronan satte stopp för det och jag fick spela klart säsongen hemma i Falkenberg. Den här säsongen har jag fått chansen att spela i Holland

Hur går det för dig och ditt lag i Holland?
– Det går helt okej. Vi är ett ungt lag som saknar lite äldre och erfarna spelare och därmed går resultaten lite upp och ned. Vi kan spela riktigt bra volleyboll samtidigt som vi kan göra väldigt mycket misstag ibland. Vi ligger just nu på nedre halvan av mitten i tabellen

Vad är skillnaderna att spela i Holland och i Sverige?
– Skillnaden skulle jag vilja säga är konkurrensen. Det har fler spelare generellt och därför bli konkurrensen hårdare här och då höjs nivån. Alla är lite längre och slår lite hårdare än i Sverige

Vad är det bästa med att spela utomlands?
– Det bästa är att man får chansen att utöva sin hobby som yrke. Det jag älskar mest i livet är mitt jobb och det är inte många som får chansen att ha det så! Det är också kul att lära känna ett nytt land och en ny kultur

Du fick också chansen att spela i Finland förra säsongen! Hur är skillnaderna mellan finsk och holländsk volleyboll, för dig som proffs?
– Jag skulle väl säga att nivån mellan Finland och Holland är ganska lik. Jag har försökt jämföra många gånger men det är svårt. Jag skulle vilja säga att i Finland har man mer allmän bollkontroll men i Holland är man lite mer ”banka och slå”

I Falkenberg och Sverige blev du känd som en poängmaskin. Är det samma roll du har fått i SSS?
– Inte riktigt. I och med att vi sprider ut passen lite mer på våra spelare så blir det inte riktigt lika många poäng som hemma. Men jag tycker fortfarande om att göra mycket poäng eftersom det är mitt huvudsyfte på planen

Har du mycket kontakt med din bror Daniel, som spelar i Frankrike?
– Jag har jättemycket kontakt med honom. Vi facetimear nästan varje dag. Eftersom vi är i samma situation har vi väldigt mycket att prata om och lära varandra. Men mest skryter han om vädret där nere 😉

Är det något specifikt som du försöker utveckla på träningen just nu?
– Jag har haft lite problem med en höftskada så mitt huvudmål på träning just nu är att hålla mig så hel som möjligt. Samtidigt försöker jag bli stabilare i min serve

Hur går det för dig och ditt lag?
– Det går ändå bra vi sliter på det brukar bli många femsetare då vårt spel går upp och ner men det gillar jag, då får publiken något att njuta av där hemma framför datorn. Då landet är nedstängt får de tyvärr inte vara på plats

Vad har ni för mål med laget?
– Vårt mål i år är att försöka komma 4:a eller 5:a i serien

Hur ser dina planer ut för de kommande åren?
– Jag vill bli så bra jag kan och fortsätta spela volleyboll!

Hur ser dina planer ut för de kommande åren?
– Jag vill bli så bra jag kan och fortsätta spela volleyboll!

Vad är dina mål med volleybollen?
– Mitt mål är att försöka spela utomlands så länge det går och att testa på att leva i olika länder. Om vi får chansen hade det också varit roligt att göra något stort med landslaget precis som damerna har lyckats med nu!

Johan’s Spelarprofil hos Bring It Promotions: http://bringitusa.com/player/johan-gruvaeus/

Vi tackar Johan och önskar honom lycka till i Holland under våren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: